11 maj 2009

Nu är det slutspurten inför SM! Tyvärr är det här en av våra kämpigaste skolveckor även i andra avseenden och mitt schema är minst sagt fullspäckat. Som sagt så är tidsbrist den största motgången vi har inom företaget och det är nu ännu mer påtagligt än tidigare. Trots det känns det hyfsat lugnt inför SM, och det känns som att det kommer att bli riktigt kul ändå, även om det är nervöst.

Under dagens lektion försökte vi planera hur vår monter ska se ut, det mesta är fixat nu, i och med att Johanna och Maria var på Colorama och hämtade tapeter i fredags, men vi har också lite problem med att få tag på en byrå som vi skulle kunna ha i vår monter, istället för glasbordet som vi hade sist - vi känner at vi behövde lite mer plats att lägga saker på/i. Dessutom så skulle vi kunna förvara våra värdesaker och vår proviant i byrålådorna, så att de slipper synas för allmänheten. Det var svårt att hitta en byrå i rätt storlek men än har vi inte gett upp jakten. Annars så tror jag att det mesta till själva montern är färdigt, förutom att vi ska piffa till tapeterna lite på fredag efter skolan. Nu gäller det bara att klara ut lite saker med Malin om hur själva resan till och från Älvsjö ska gå till.

Vi har också stött på ett litet problem vad gäller vår ekonomi; det saknas 89 kronor i vår kassa. Vi måste fundera ut hur detta kan komma sig och vad vi ska göra åt saken.


15 maj 2009


Efter en väldigt lång dag samlades M.A.J.S UF för att fixa det sista inför mässan! Vi målade våra tapeter och packade ihop våra saker. På våning två kunde vi hitta ett fint gammaldags bord som kunde ersätta byrån vi först hade tänkt ha i vår monter, så då löste sig det problemet.

Under veckan rätades också alla frågetecken kring transport från och till SM ut. På måndag morgon, cirka 09:30,  åker Johanna och jag åka med Bosse från skolan, vi kommer ta med all packning i hans bil. Maria tar tåget från Katrineholm och möter oss vid Älvsjömässan. På tisdag eftermiddag kommer Malin för att vara med oss under dagen och tar,  när vi har rivit montern sedan med sig våra prylar i sin bil. Vi tar till sist tåget hem onsdag förmiddag. Det känns jättebra att skolan har ställt upp och hjälpt oss med det här, det har hjälpt oss väldigt mycket.

Vi har också skrivit ut ett schema över mässdagarna och planerat när var och en ska ta rast och dylikt. Nu ska vi vila upp oss inför SM! En annan viktig sak vi har gjort är att vi kommit överens om ett mål inför mässan; vi ska sälja minst 5 stycken tygpåsar. Anledningen till att vi sätter ribban relativt lågt är att vi tror att konkurrensen kommer att vara ganska hård och då vill vi inte ha för höga ambitioner och sedan bli besvikna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0