24 november

Idag kändes det inte som att vi fick sådär jättemycket gjort under lektionen, jag vet inte varför men antar att vi var lite ofokuserade just idag. Det gör ju dock inte så mycket eftersom att vi alla jobbar rätt mycket hemma vid sidan om.

Det vi ändå hann med var att ta massor av bilder på våra tygpåsar, så snart, snart kommer de att komma upp på bloggen. Känns bra det. Vi planerade väl också lite inför julmarknaden. Jag kände mig inte så glad när vi gjorde detta eftersom att jag vet att jag verkligen inte kommer att orka stå där två hela dagar i rad - och inte få en enda dags vila den helgen. Jag är inte så bra på att hantera stress och sådant. Men... de andra ville ju det så det kanske löser sig ändå. Jag vet ärligt talat inte. Dessutom känns det som att Maria i princip har tagit över mitt ansvarsområde (det är inte hennes fel, utan mitt såklart) så vi funderade väl lite på hur vi skulle lösa det och jag har insett att jag måste ta för mig mer och verkligen ta tag i saker nu, så löser det sig.

17 november 2008

Vi började dagens lektion med att brainstorma kring en logga och designen på den officiella bloggen. Vi fick fram en rätt bra grund i alla fall, som vi - främst Maria då - skulle försöka att bygga vidare på. Efter det fick vi skynda oss till ett möte med Monica från Röda Korset. Vi pratade lite om hur det gick samt fick lite tips och mängder med tyg! Nu kan vi sy en hel del den närmaste tiden, utan att vara rädda för att tyget ska ta slut. Vi hann även med ett handledarmöte med Malin som också gav oss en hel del tips om saker vi inte hade tänkt på (och också om saker som vi faktiskt hade tänkt på). De tips som jag känner att jag fick mest användning av var att vi 1) skulle se till att verkligen dela upp arbetet mellan oss för att spara tid (gjort nu) och 2) att vi ska ta upp förhandsbeställningar på tygpåsar istället för att känna att vi måste ha allting klart inför julmarknaden och liknande.

Till nästa vecka ska jag:
- sy så mycket jag hinner/orkar.
- kontakta röda korsets ungdomsförbund och se vad de har på gång.
- titta på design för visitkort.
- kolla om vi kan vara med i UNG NT v. 49 så vi får publicitet inför julmarknaden helgen efter!

Dessutom så ska jag försöka att peppa Johanna med ekonomiarbetet och Maria med bloggdesignsarbetet

14 november 2008

Idag har vi bestämt möte med Monica från Röda Korset på måndag klockan 10. Hon skulle leta upp lite mer tyg åt oss, så det är bra - det går ju åt så rackarns snabbt! En annan nyhet är att Valarie Ward numera är vår andra rådgivare, det känns bra, då hon kanske har lite mer erfarenhet av att driva ett eget företag just än vad Monica från R.K. har.

10 november 2008

Vi tog en liten sovmorgon den här måndagen, eftersom att vi satt hela kvällen innan och sydde på våra påsar. Det var väldigt kul att få utlopp för en massa idéer som jag haft innan, dessutom känns det som att vi verkligen har kommit igång nu!

På måndagen när vi väl kom till skolan skulle vi färdigställa affärsplanen, vilket inte kändes fullt lika kul. Vi trodde att vi redan var färdiga men upptäckte i sista stund att det fanns två bitar vi inte hade med; tidplan och ekonomisk plan. Det som vi främst hade problem med var budgeten, tidplanen gick relativt smidigt eftersom att vi utgick ifrån den tidplan som fanns i UF-pärmen, då vi inte gått igenom hur en gör budget tidigare. Vi behövde alltså hjälp men Malin var ju sjuk! Jag som har så lätt att stressa upp mig tyckte att det var rejält jobbigt då, eftersom vi skulle lämna in affärsplanen. Lyckligtvis kunde Valarie hjälpa oss istället, så jag tror att vi fick ihop en hyfsat korrekt budget till slut. 

Det känns som att vi har lagt ner väldigt mycket tid på den här affärsplanen och jag tycker inte att det alltid är så himla kul att få lägga all lektionstid i flera veckor på formaliteter; en vill ju hinna sy, fixa med marknadsföring och liknande också. Hur som helst så är den klar nu och nästa vecka ska vi ha i alla fall ha en till sydag och tills dess ska alla ha sytt ett antal tygpåsar. När de är klara ska vi börja med marknadsföringen.

En annan sak vi fick avklarat på lektionen var att vi anmälde oss till julmarknaden i Linden den 13:e december, så nu satsar vi inför den.


3 november 2008

Lektionen idag har mest gått åt till att komplettera vår affärsplan, vi upptäckte att två punkter fattades: Tidsplan och Ekonomisk plan. Det blev till att planera en hel del men tyvärr hann vi inte klart iallafall. Det känns ändå skönt att ha en planering att gå efter hädanefter, får jag säga.

Johanna och Maria har tillsammans sytt 7 stycken tygpåsar under lovet så nu blir det tid för mig att sy den här veckan. Vi har insett att tyget vi fått av Röda Korset inte kommer att räcka till alla tygpåsar vi vill sy, därmed måste vi köpa in tyg ifrån andra Second Hand-affärer, vilket vi till viss del refdan gjort  också. Utgifterna är inte stora. Vi har inget gemmensamt kapital utan var och en får hålla reda på hur mycket hon lägger ut för tyg och liknande saker.

Julmarknaden börjar närma sig och vi planerar att ha ett antal tygpåsar redo för försäljning då, vi måste också ha fixat en egen logga till företaget, fotograferat och designat foldrar eller något liknande till reklam, så att vi kan marknadsföra vårt företag ordentligt. I dessa foldrar hade vi också tänkt att berätta en del om Röda Korsets verksamhet. Var och en ska förståss fördjupa sig inom sitt respektive område, men jag funderar på hur jag ska gå tillväga för att göra det. Jag är alltså kommunikationsansvarig. Får kolla på biblioteket om det finns något att hämta där!

Framtiden ser alltså hektisk ut men den känns någorlunda välplanerad och inte så uppstressande.

RSS 2.0