17 november - logga, mer tyg & arbetsfördelning

Dagens lektion började med att vi alla tre satte oss vid datorn och försökte klura ut en logga till MAJS UF :)
Vi fick fram en rätt fin, men dock tycker jag att den är halvklar. Det blir då mitt ansvar att bygga vidare på loggan och hela bloggen(majs.blogg.se) till nästa vecka.

Vid tio-tiden så hade vi stämt träff med Monica. Det gick bra, vi pratade om många saker, tex. hur mkt vi kommer ta per påse och sånt. Hon ville pejla läget liksom, sedan så fick vi fem kassar fulla med tyg, jättegulligt! Vi fick också tråd som behövdes. Vi fick också träffa en sömerska som jobbar på RK och av henne fick vi några tips till själva tillverkningen.På eftermiddagen så tog jag intiativet till att vi skulle ha ett handledarmöte med Malin. Det kändes bra för att Malin hade många bra saker att dela med sig, tex. att vi borde dela upp arbetet mycket mer för då vinner vi mer tid på det! Sedan så pejlade vi läget bara för att se hur vi ligger till julmarknaden och sådär.

Vi delade upp arbetet lite mer som sagt, och det här är mina uppgifter till nästa vecka:
- Fixa bloggen
- Fixa lås till bössan
- Kolla broschyrer till julmarknaden

Sedan så ska jag peppa på Olivia som skulle kontakta RK's ungdomsförbund, UNGnt och kolla lite på varianter till visitkort Och Johanna som skulle kolla upp sparkonto och fylla i kassaboken och självklart ska vi ALLA sy!

Kram!

14 november

Idag stämde vi träff med Monica, det blir nu på måndag kl.10.
Det känns bra att få träffa henne för då kan vi berätta hur det går och så ska vi få lite mer tyg och tråd!
Det blir nog mycket att sy den här helgen för mig tror jag..

Förresten har vi skrivit upp Valarie Ward som våran andra rådgivare :)
Kram

10 november

Hej!
Igår så kom vi lite senare till lektionen då vi tyckte att vi förtjänade en sovmorgon eftersom att vi sydde hela söndagen hemma hos mig på grund av att det inte går att sy i skolan i brist på material. Vi skrev vår affärsplan som var rent ut sagt jättejobbig, den gjorde så att allas humör skönk ner rejält och det gjorde att det inte var så lätt att arbeta med det vi skulle.
Men vi skrev klart den på eftermiddagen och vilken lättnad. Dock känner jag att det är en hel del oklarheter som jag går och grubblar på. Som tex. affärsplan var en ganska stor uppgift och man kunde verkligen ha med hur mycket och hur lite som helst egentligen, det skulle ha kännts bra om Malin hade kunnat hjälpa oss. Vi var egentligen klara innan lovet men sedan kom vi på att det fattades vissa delar som handlade om ekonomin och tidsplanering. De delarna skrev vi klart igår.

Vi har pratat i gruppen om att vi borde ha handledarmöte med Malin minst varannan vecka för att få lite
feedback och pepp kanske.

Jag känner mig tråkigt nog ganska stressad gällande det här men det känns kul när vi väl har gjort klart en av de "jobbiga" delarna. Igår så ringde vi förresten och anmälde oss till Lindens julmarknad, det ska bli kul! :D


Nu kan jag äntligen stryka några av punkterna.

Till nästa gång:
-Fixa en kassabok
-Kolla med Monica så att hon har bekräftat
-Skriva klart och lämna in affärsplanen
-Skriva en årsplanering(med alla viktiga datum)
-Låna böcker inom sitt område.

9 november

Idag sydde vi hela dagen hos mig, det gick bra och vi planerade ihop några påsar. Vi skapade tre mallar, en stor, mellan och liten. Vi blev helt klara med endast en påse men vi har jättemånga halvklara, de flesta saknar axelband men det fixar sig snart.

/ Maria

RSS 2.0