17 oktober - nu är vi ett riktigt UF företag!!

Jippie, jag kollade min mejl nyss och då fick jag ett mejl som sade att M.A.J.S UF's registrering var fulländad. Alltså hade pengarna (300kr) betalats in! :)) Och nu så är vi på snudden av att vara helt klara med affärsplanen, den blir nog klar idag.

/ Maria

14 oktober - registreringen nästan fulländad

Idag så jobbade vi mest med affärsplanen som snart måste vara inne. Det gick ganska bra och vi har ungefär sista punkten kvar, dock var det lite svårt att veta vad man skulle skriva under vilken kategori, tex. affärsidé och vara tyckte vi hade ungefär samma mening. Men men vi hinner lätt skriva affärsplanen klar innan lovet.

Under lektionens gång kom vi alla överens om att jag är företagets VD, vi hade tidigare kommit överens om att jag också har hand om marksnadsföringen, Johanna är ekonomiansvarig och Olivia är kommunikationsansvarig.

Vi har som sagt registrerat oss och nu var det bara en bekräftelse från Monica kvar och de där 300 kr som man måste betala till UF. Vi fixade pengarna med inbetalningskort och sådär, det var galet svårt, för vi visste ingenting om plusgiro/bankgiro osv. Vi måste verkligen läsa in oss på sånt! Men så nu är det bara Monicas bekräftelse kvar för att få vårat företag helt "klart". Vi alla tre är nu registrerade på UFs hemsida så nu har alla varsin login!


Jag avslutade lektionen med att stryka två punkter som jag skrev i slutet på förra gångens lektion:

- Betala in 300 kr
- Kolla så alla kan logga in med sin login på UF hemsidan.

Jag älskar idén att skriva ner några mål för det är så kul att kunna stryka delmålen!

Till nästa gång:

-Fixa en kassabok
-Kolla med Monica så att hon har bekräftat
-Skriva klart och lämna in affärsplanen
-Skriva en årsplanering(med alla viktiga datum
-Låna böcker inom sitt område.

/ Maria

10 Oktober - DET GÅR BRA NU!

HEJ loggboken!
Vet du? Igår var vi på röda korset igen och träffade trevliga Monica. Hon är typ bäst, för vi har fixat henne som rådgivare nu och så har vi kommit överens om massa massa bra saker!

Jag är så glad, mötet med Monica gick mycket bättre än vad vi hade tänkt oss. Hon gillade våran idé väldigt mycket och det var så bra att hon också var intresserad av att sy och pyssla! Vi bytte kontaktuppgifter och så fick vi massa tyg och tråd av röda korset. Vi träffade också på en dam som hette Hanna och det var hon som hade hand om tygverksamheten verkade det som. Och de sade att vi kunde komma tillbaka när vi ville och hämta mer tyg om det så nu behövdes.

Vi gick därifrån med stolta miner och varsin påse med tyg, tråd och en sparbössa i. Sparbössan hade vi tänkt placera ut i skolan någonstans. Vi fick också en e-mail adress till en tjej som hette Sara-Li som var ordförande i röda korsets ungdomsförbund, henne hade vi tänkt att ta kontakt med så vi kanske kunde arrangera oss i ett ungdomsförbund också.

Jag kommer inte på något som var mindre bra utan allt gick så bra bra!

Vi firade lite på Istanbul kebab, haha.

KRAM!
förresten visst blir loggboken roligare med bilder :D

RSS 2.0