19 januari 2009

Idag så väntade vi Sophia från UF. Vilket gjorde att vi segade lite, men vi satte sedan igång med ett företagsmöte och då sades detta:

Företagsmöte M.A.J.S uf
19 Januari 2009


Närvarande: Olivia Staveborg Kerkelä, Maria Maleh och Johanna Berg.
1. Mötet öppnades.

2. Produktion.
Vi kom fram till att vi har producerat ungefär 50 påsar, vårt mål är att sälja 50 påsar så det är ingen brist på påsar just nu. Vi koncentrerar oss på andra saker nu.

3. Bloggen. Olivia har skrivit "Veckans miljötips" Det väntas bara på att bli publicerat. Maria har format en ny design som blev godkännd, bara lite inlägg som måste fyllas på för att den ska bli helt klar.

4. Marknadsföring.
Maria ska redigera lite på loggan som Olivia har ritat. Afficher behövs och Maria ska skissa lite på en som vi allihopa sedan slutför. Olivia ska mejla dem som inte vann i vår tävling = vi skickar länkar.

5. Händelser.  Prioritering nummer ett är mässan, som äger rum vecka 11. Vi har nu kollat upp vilka tävlingar vi ska delta i och så har vi delat upp några kategorier var som vi ska kolla upp lite. Vi har ett "inför mässan" grej som vi ska på, datum måste ta redas på. Tidplanen måste uppdateras.

6. Rådgivare. Monica kom ej i onsdags då vi trodde att vi skulle ha möte med henne. Johanna ska mejla henne. Vi behöver ordna ett möte med både Valarie och Malin. Vi har fått respons på vår affärsplan av både Malin och Valarie.

7.Övrigt. Nästa möte äger rum den 11 februari efter skolan.

Mötet tog ungefär hela lektionen då Sophia hade tagit fel på datum så hon kommer istället nästa gång. Just nu gäller det att skriva rapporter och sådant inför mässans tävlingar, deadline på alla dessa rapporter är den 13 feb..

12 januari 2009

Idag så började vi lektionen med att prata igenom vad vi hade gjort och vad vi hade framför oss. Mässan är det största eventet just nu och vi behöver verkligen lägga ner mycket tid på förberedelserna inför mässan så att vi blir nöjda.


Vi hade nya påsar och dom fotade, bilderna ska jag lägga upp antingen ikväll eller imorgon. Vi har redan andra beställningar på G genom bloggen. Vi beställde också "namnlappar" från Http://namnlappar.se . Dock kändes företaget lite oseriöst eftersom man bara behövde bekräfta en gång. Lapparna ska skickas hem till Johanna.

Vi spånade igenom lite saker som vi behöver till mässan så vi har lite koll på vad vi behöver lägga ner tid på. Dom sakerna togs upp på vårt första företagsmötet:

Företagsmöte M.A.J.S uf 12 Januari 2009

Närvarande: Olivia Staveborg Kerkelä, Maria Maleh och Johanna Berg.
1. Mötet öppnades.
2. Produktion. Produktionen går framåt, men Olivia och Maria ska sy mer under veckan.
3. Bloggen. Vi beslutade att börja med ”veckans miljötips”, för vilket Olivia ska ansvara. Maria ska ladda upp bilder på tygpåsar och försöka att skissa på en tydligare profil. Därtill ska hon forma om menyns layout på hemsidan. De punkter som ska finnas med är Om Oss, Påsar, Nyheter och Kontakta Oss. Vi ska även bli mer tydliga med att vi vill ha pengarna i tid ifrån de som beställer av oss.
4. Marknadsföring. Maria ska skissa på en kladd till en affisch som vi alla ska titta på tillsammans efteråt. Affischen ska vi sedan sätta upp lite överallt för att bättre kunna marknadsföra våra tygpåsar till personer vi inte känner och som inte känner till vår blogg. Olivia har fixat en ny logga som vi eventuellt ska använda.
5. Händelser. Johanna anmäler oss till den Regionala Mässan i mars. Vi ska också börja fundera på något vi kan göra för att dra in mer pengar till Röda Korset.
6. Rådgivare. Vi ska kolla vår mejl och se hur det går med vår planerade träff med Monica från Röda Korset. Dessutom behöver vi ha ett möte med Malin. Valarie ville gå igenom vår affärsplan så vi får prata med henne om det någon gång under veckan. Valarie har också pratat med Sophia som jobbar på UF om att hon ska komma och besöka oss. Det blir troligtvis måndag, nästa vecka


9 januari 2009

Idag så bestämde vi att vi skulle tillägna lite tid åt Majs uf på studyhall. Vi organiserade skåpet i vårt klassrum och så diskuterade vi lite om hur vi skulle göra med olika saker. Jag hade också tagit med mig lite tyg(vi har typ kommit överns om att ha det mesta av våra tyger i skåpet) Och så hade jag med mig bössan och väskor som jag hade sytt.

Vi hade också fått låna symaskin av Valarie :) Olivia satte och sydde lite, Johanna sprättade upp lite saker och jag försökte organisera skåpet. Jag fotade också några påsar.

Lite senare kom Valarie och hade möte med oss. Vi kom fram till att det behövde antingen brochyrer eller affischer som skulle hjälpa oss mer med marknadsföringen (alltså mitt ansvar) och att vi inte fick glömma att anmäla oss till UF-mässan!

Det känns skönt att vi redan har kommit igång så bra efter det långa, välbehövliga lovet!

/ Maria.

7 december 2008

Idag skickade vi iväg vårt första paket, en tygpåse som vi har sålt på bloggen till Camilla! Det går framåt med bloggen! :) vi har flera intresserade som har hört av sig på mejlen men är lite sega på att svara tillbaka. Vi får se hur det går.

14 december 2008

Idag så var det bara Johanna och jag som stod på marknaden. Vi var överens från början om att Olivia inte ville deltaga om hon inte ville. Man kan ju inte tvinga folk om dom inte vill något. Det gick ungefär lika segt idag som igår, och vi fick lite folk att deltaga i tävlingen och det var någon vi kände som köpte en påse.

Vi försökte iallafall att prata med förbipasserande folk idag också och dela ut vårat visitkort.

Johanna och jag pratade också om vad vi kunde förbättra till den stora UF-mässan. Då ska vi ha en väldig cool monter, med en tvättlina och våra tygpåsar hängandes där och en liten hörna med streetstylefoton på folk som använder våra påsar. Sedan ska vi försöka skapa någon mysfaktor också. Vi hoppas att Olivia är med på vår idé :)

Vi är alla överens om att den här marknaden inte hade rätt målgrupp för oss, plus att alla som var ute på stan var ganska stressade inför julen och inte tordes jag prata med stressade människor. Det är väl det att jag vet hur jobbigt det är när folk ska tracka på en att köpa något som gjorde att jag höll lite tillbaka.

Ekonomin ser också bra ut, vi kollade lite under dagen och konstaterar att vi har blivit av med våra skulder nu! Skönt!

Ska bli skönt med lov.

13 december 2008

Idag så var självaste julmarknaden, och himmel vad jag är trött! Tänka sig att det var så energikrävande. Jag kom som sagt lite senare och när jag kom fram så satte vi igång med att få upp påsarna på väggen och fixa i ordning bordet. Vi stod på marknaden från klockan tio till fem.

Oturligt nog fick vi en plats mittemot MQ och väskan, det kändes som det var helt fel målgrupp från MQ och väskan var mer konkurrerande, men det gick massa söta tanter förbi oss iallafall!

Det kändes också som att det inte var någon av oss i företaget förutom jag som vågade/ville ta intiativet till att prata med förbipasserande människor. Jag bjöd på väldigt många polkagrisar och fick en hel del att deltaga i vår tävling. Vi sålde några påsar, dock till folk vi redan kände...

Det fanns också några trevliga människor som kom fram och tyckte att vi hade en väldigt bra affärsidé men det var också många som sa att de sydde en hel del själva.

Nu vet jag inte om jag längtar lika mycket till imorgon som jag gjorde igår.

12 december 2008 - Banken

Idag så presenterade vi vårt företag inför alla lärare på lärarmötet. Det gick super! Vi sålde ungefär 10 påsar och fick några beställningar också! Jag blev jätteorolig över om påsarna skulle räcka till marknaden.

Men men vi fixade en pappersvägg av Jocke och så häftade vi dit vitttyg över den och det är på väggarna vi ska sätta upp påsarna. Vi har också fixat en skål med polkagrisar och massa mysiga ljus. Jag ser så framemot marknaden!

Valarie ska möta Olivia och Johanna lite tidigare imorgon för att jag kommer fram lite senare. De ska lägga in sakerna i bilden och köra iväg det till Linden!

KRAM!

4 decemeber 2008 - Valarie inför marknaden

Idag så var Johanna tyvärr sjuk. Olivia och jag hade möte med Valarie angående mässan. Vi kom fram till massa saker som behövdes fixa. Hon erbjöd turligt nog skjuts om vi behövde det. Vi har också skrivit klart ett sammarbetskontrakt och ett protokoll över ett företagsmöte som tydligen behövs till öppning av bankkonto.

Jag kopierar en lista från Olivia:

- Enkel broschyr
 - Prislista
- Presentera produkterna inför lärarlaget.
- Bli helt klara med loggan
- Fixa fram begagnade plastpåsar till marknaden
- Fundera på ifall vi ska ha något att bjuda på till marknaden
- Hitta våra starka sidor som vi kan framhäva på marknaden och vid andra försäljningstillfällen; miljövänliga, användbara, unika, går till röda korset.
- Fundera på klädsel inför marknaden
 - Fördela marknadsdagen mellan oss så att alla hinner äta och vila lite.
- Maila affärsplanen till Valarie
- Växla pengar
- Fixa något att ha pengarna i
- En liten kassabok eller liknande att anteckna försäljningen i
 - Ev dekoration till vårt bord

Som sagt: mycket att göra!

1 december - visitkort och prat med Valarie

Idag så kom vi igång lite segt för att datorerna funkade inte i morse. Men vi tog vara på tiden ändå genom att göra små visitkort som är i form av en påse i lite tjockare papper. Vi hade tänkt att skriva ut info och klistra dit det sen.

Det var egentligen planerat att vi skulle gå till banken och försöka fixa ett konto idag men det gick inte. Det var så oklart hur vi skulle gå tillväga för att öppna ett konto så vi frågade Valarie och hon berättade det mesta för mig och Johanna. Olivia satt och mejlade och arbetade vidare med visitkorten. Jag hade då läst på under helgen så jag visste lite om protokollgrejen vi måste ha skrivit för att få ett plusgirokonto. Vi tänkte på Nordea som bank men Valarie sade att Sparbanken skulle bli bättre eftersom vi inte är 18 år fyllda. Valarie sa också att hon skulle gärna vilja engagera sig lite mer i vårat arbete och vi kom överens om att träffas nu på onsdag. Det blir bra att få lite feedback.

Bloggen ser lite bättre ut nu och fattas lite information och bilder bara.

Vi blev också intervjuade till UNGnt av Anna i trean och hon bad oss skicka bilder på oss och påsarna till henne senast onsdag.  Det blir bra som marknadsföring. 

Vi kom också fram till att vi skulle ha en tävling på marknaden; om man skänkte minst fem kronor till Röda Korset så fick man vara med i en utlottning av en påse.


24 november - fotografering

Idag var det lite segt att komma igång, men det visade sig att vi hade sytt ganska många påsar under veckans gång iallafall. VI fotade alla klara påsar, några med en modell och några utan modeller.

Jag fick ju uppgiften att fixa bloggen och headern är iallafall klar. Jag är fortfarande tveksam om det ska bli vår logga..
Men bloggen är snart klar, vi behöver bara fylla på den med information.

Eftersom det var jag som anmälde oss till linden-marknaden så fick jag ett samtal från Sophia som undrade om vi ville stå på söndagen också.  Jag sa Ja, fast jag var tveksam till att alla ville delta då. Det visade sig att Olivia inte ville vara med på söndag, eller det var iallafall så jag uppfattade det , men det löser sig.
Jag fick ett mejl angående marknaden och det var en sorts bekräftningslapp som vi ska skicka in idag(tisdag), det blev lite twistande om vem som skulle skriva upp sig som kontaktperson, men det blev jag till slut då vi kom fram till att det var jag som hade anmält oss och fått mejlet.

Det känns som vi har rätt mycket att göra till marknaden, typ öppna konto och fixa visitkort bland annat.


RSS 2.0