12 mars dan före dan

HEJ!
Idag så tog vi hand om de sista småsakerna. Dock kändes det inte så småsaker när vi väl skulle dela upp uppgifterna.

Olivia letade lite efter fakta om plastpåsar, som skulle vara bra att ha som försäljningsknep, men det fanns inte så mycket :(

Medan Olivia gjorde det så satt jag och gjorde iordning powerpointen som vi skulle ha till vår presentation inför juryn. Den blev superfin, jag blev väldigt nöjd. Vi skulle egentligen tränat på den lite mer, men det blev iallfall en gång. Det kändes ändå bra för vi har så himla bra koll på vad vi själva gör. 

Sedan så hade vi tröjorna kvar, eftersom vi inte ville lägga ner pengar på att beställa tröjor på tryckeri så använde vi secondhand t-shirts! Personligt och unikt blev det.

Johanna och Olivia skrev också ihop ett schema över morgondagen, det känns så himla bra nu!

Som en paus mitt i allt jobbande så gick vi iväg och köpte fika (ekologiskt självklart!) och ett rep som behövdes till montern. Samtidigt på fikat så hade vi möte, då vi skulle sammanställa allt och kolla om det fattades något. Vi hade verkligen förberett oss väldigt bra inför morgondagen för det var inte alls några stora grejer kvar.

KRAM


11 mars

Oj vad dagarna går snabbt! Men det känns som att allting verkligen går framåt vilket ger en jätteskön känsla! Idag så läste vi lite mejl på morgonen och kollade bloggen. Sådant är lätt att glömma bort! Vi har faktiskt två beställningar på G, en av Ingrid och en av Maja, det är så kul att få beställningar av folk som man inte känner.

Vi skrev klart utkastet till vår presentation som vi ska ha inför en jury på fredag. Nu är detbara powerpointen kvar, den ska innehålla bilder och stödpunkter. Det känns bra för att presentationen ska bara vara fem minuter, vilket vi lätt klarar av!

På eftermiddagen så träffade vi Monica vid Rk. Det var så himla längesedan, Monica och alla andra som jobbar där är så himla trevliga! Vi pratade igenom om hur allt har gått sen sist, det har hänt en hel del och Monica överröste oss med berömm, vilket var så himla kul att få! För det känns som att man får värsta kicken av sådant!

Vi lämnade Röda Korset med två kassar tyg, en golvlampa och ett kakfat till montern.

Imorgon är det sista dagen inför den stooora dagen!

KRAM

10 mars

Idag så började jag med att ringa Sophia på UF, för det stod på vår lapp att vi inte var anmälda till miljöpriset, vilket är den tävlingen vi anser att vi har mest chans i! Så vi var jätteoroliga, men det visade sig vara ett misstag av UF. Skönt!

Sedan satte vi igång med att göra skylten till vår monter. Olivia fixade själva bilden medan vi alla hjälpte till att bända upp ramen. Sjukt snygg blev den! Tapeter mättes upp och kapades, bra jobb Johanna! Jag gjorde också om ett par foton till polaroider, som jag senare skrev ut i en fotoaffär. De ska vi ha med på mässan, jättesöta!

Vi har också fixat ihop en bok som vi kallar för Miljöboken, där i ska folk få skriva sina miljötips! Ett väldigt bra knep att försöka få in folk i montern och samtidigt förmedla vår miljövänlighet!

9 mars - projekt vecka

Idag så startades projektveckan med en inledning av Malin, då vi blev mer informerade om vilka mål som gällde för projektarbete, och så vidare. Efter det så genomförde vi en mindre diskussion inom klassen och då skulle vi berätta vad vi jobbade med och vart i processen vi befann oss. Det gick bra och smidigt.

Sedan så började vi med att skriva ett schema för dessa dagar, det blev såhär:

Schema:
Tisdag: (fm) - arbeta med skylt och mäta upp tapeter till montern
                      - skriva loggbok
             (em) -börja jobba med presentation för bästa UF-företag
                       - titta på tävlingskriterier
                       - Maria fixar bilder till montern och uppdaterar bloggen.
Onsdag: (fm) - kolla listan
                        - mäta upp tapeter
              (em) - gå till Röda Korset, möte med Monica. Fixa saker till montern!
                       - fortsätta med presentation.
Torsdag:       - se till att göra klart det som behövs inför morgondagen.
                       - träna försäljning
                      - göra upp ett schema över mässdagen.

Sedan så skrev vi en lista också över en massa saker som vi behöver till mässan.

Olivia ringde till Monica också, duktigt jobbat! Då stämde vi möte med Monica på onsdag. Då ska vi prata igenom lite och försöka få låna saker till vår monter.

Vid två-tiden så hade vi ett möte med Malin och Valarie. Vi tog upp några hinder som vi hade stött på och så fick vi en väldigt användbar information. Det visade sig vara lite krångligt med våra väggar och tavlan så vi klurar lite på hur vi ska få till det. Malin och Valarie kommer för övrigt hjälpa oss PÅ mässan, vilket känns jättejättebra!!

KRAM

2 mars

Oj! Vilket glapp det blev i loggboken. Det är så att Johanna och jag for iväg på ett seminarium inför mässan. Där fick vi en massa bra info och tips. Det ska bli så himla kul med mässan! Dock känns det som vi har en massa frågor vi måste hitta svar på! Det känns bra att vi har en så bra kontakt med Röda Korset då de kanske kan låta ut lite rekvisita till oss till montern.

Till fredagen den 6:e feb:

- Hitta tid till möte; Valarie & Malin
- Mejla Majsan
- Leta upp företag som ska till mässan
- Bilder, till montern
- Affischer; vita, enkla, a4, a5, sätts upp på ica och liknande
- bloggen

RSS 2.0