14 oktober 2008

Tisdagens lektion spenderas mestadels med att skriva på affärsplanen som snart ska vara inskickad för att vi ska kunna komma igång med företaget ordentligt. Nu har vi inte så mycket kvar på den och vi har bestämt att den ska vara klar innan höstlovet.  Det kändes nyttigt att skriva affärsplanen eftersom det var vissa frågor vi dittills inte ens hade reflekterat över. Nu känns det som att vi har mer koll och alla verkar vara överens om det mesta.


Vi skulle också se till att betala de 300 kronorna som också krävs för registreringen. Av Birgitta Fast fick vi ett inbetalningskort som vi fyllde i. Det ska sedan skickas till Ung Företagsamhet i Östergötland. För att kunna fylla i detta inbetalningskort var vi tvugna att bestämma en person som ska vara vårt företags VD. Detta var inte helt lätt eftersom vi tyckte att samtliga var kvalificerade för denna uppgift men slutligen blev det Maria som tog sig an detta uppdraget. Min övertygelse är dock ändå att vi kommer försöka att samarbeta kring de flesta frågor, då vi känner att vi alla vill få möjlighet att lära sig om alla områden.  En sista grej som ska fixas för att vi ska kunna registrera vårt företag är att vår kontaktperson Monica ska bekräfta uppdraget till Ung Företagsamhet.

Vi har även registrerat oss på hemsidan och alla har en fungerande inloggning. Det här är viktigt för att vi ska kunna ta del av all den information som finns på hemsidan.

Jag tyckte lektionen fungerade bra och att vi fick en hel del gjort. Nu börjar vi bli riktigt peppade på att komma igång med själva praktiska arbetet.  Nästa gång ska nedanstående grejer fixas:

- Fixa en kassabok
- Kolla med Monica så att hon har bekräftat
- Skriva klart och lämna in affärsplanen
- Skriva en årsplanering(med alla viktiga datum
- Låna böcker inom sitt område.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0